Var kreativ med din MacBook – 3 bra tips

Tycker du om att vara kreativ och samtidigt utforska de många program som du kan ladda ner på din MacBook? Då har vi rätt program för dig. Det kan vara lite av en djungel att navigera de bland alla de program som Apple erbjuder i App Store och därför har vi samlat tre program som du definitivt bör installera på datorn. Apple har alltid varit känt för sin unika och moderna design och inte minst att göra det lättare för de som vill vara kreativa. Med följande program har du garanterat möjlighet att uttrycka din kreativa sida och de är också gratis att använda.

 

iMovie

Drömmer du om att producera din egen film? Då ska du definitivt göra dig bekant med iMovie. Programmet kan laddas ner gratis från App Store och du kommer garanterat inte bli besviken.

iMovie är ett mycket populärt verktyg som också används av många professionella personer. Om du inte har testat programmet förut, kan det vara lite förvirrande i början eftersom det finns en mängd olika funktioner. På YouTube finns många instruktionsvideor som steg för steg förklarar hur du använder programmet.

I programmet kan du klippa ihop bilder och videor, förbättra bildkvaliteten, lägga till effekter, ändra hastighet etc. Dessutom kan du lägga till musik eller voice-over i din film.

Du kommer att på kort tid kunna skapa en mycket professionell video och när du har lärt dig programmet bättre, kommer det att bli ännu roligare och lättare att producera din egen film.

 

Garageband

Garageband er enormt teknisk, men hvis du blot bruger lidt tid på at sætte dig ind i det, vil du med garanti få stort gavn af programmet. Har du lavet et hit og ønsker at spille det for andre, kan du hurtigt og nemt, via iCloud, tage det med dig overalt.

Har du alltid drömt om att starta eget band eller göra din egen låt? Med Garageband har du möjlighet att uppfylla dina drömmar.

Med detta program kan du få din alldeles egna privata inspelningsstudio med ett komplett ljudbibliotek som innehåller nästan alla instrument. Programmet är lätt att lära sig och du kan spela, spela in och inte minst skapa hits. Om du redan har egna instrument, kan du också välja att spela in dem via mikrofonen i MacBook, så att det låter mer naturligt. Du har möjlighet att använda flera ljudspår och få inspiration av de många genrer, t.ex. EDM, hiphop, metal etc, som redan finns i programmet.

Garageband är extremt tekniskt, men om du bara spenderar lite tid att göra dig bekant med det, kommer du garanterat att få stor nytta av programmet. Om du har skapat en hit och vill spela den för andra, kan du snabbt och enkelt bära med dig den överallt via iCloud.

 

iWork

iWork är en sammensättning av Keynote, Pages och Numbers, som på det stora hela har samma funktioner som Office-programmen, men iWork skiljer sig på det sättet att du kan bjuda in andra att skriva i samma dokument
Pages är ett program som fungerar som Word, där du kan producera en massa text och bilder. Utformingen är mer moden och programmet enklare att använda och därför kan du sätta din helt egna prägel på dina dokument.
I Keynote kan du skapa spännande presentationer genoom att du kan välja mellan upp till 30 olika teman. I presenationen kan du lägga till text, bilder, effekter och videos på ett helt unikt sätt, som garanterat kommer att fånga din publiks intresse.
Sist ut är Numbers, där du kan samla tabeller, tal, bilder och texter i ett dokument. Designen är innovativ och det finns stora möjligheter att visualisera din data.

Programmen finns ofta redan på din MacBook, men om de inte gör det, är de helt gratis att installera. Med dessa program kan du uttrycka dina kreativa sidor på ett roligt och unikt sätt. När du väl har lärt dig programmen, kommer det att bli ännu roligare att använda dem.