MacBook som både dator och telefon är den bästa kombinationen

Din MacBook och din iPhone är båda väl integrerade delar av din vardag och därför skulle du ha svårt att föreställa dig vad du skulle göra utan dessa fantastiska uppfinningar. Eftersom både MacBook och iPhone ständigt utvecklas, blir de mer och mer sammankopplade och har med tiden fått många samma funktioner. Snart kan man inte nämna iPhone utan att nämna MacBook. Nu är det även möjligt att få samma funktioner på sin Mac som på sin iPhone. På så sätt kan du kombinera dina två favoritverktyg i en enhet.

Skicka sms från din MacBook

Det finns många sätt att kommunicera med varandra i dag. Förutom att ringa och skicka sms, kan du nu också skicka meddelanden på Facebook, Instagram, Snapchat etc. Allt detta gör du med din telefon som du naturligtvis alltid har med dig. Men det finns också andra sätt. Något så vanligt som att ringa och skicka meddelanden, som man normalt förknippar med en telefon, kan du nu också göra på din Mac. Du kan nämligen ställa in så att din MacBook kopplas till dina kontaktuppgifter.  Allt du behöver göra är att gå till inställningarna, sedan meddelanden och där kan du ställa in så att din MacBook tar emot samma meddelanden som du får via iMessage på din iPhone. Sedan fungerar iMessage som på din telefon och du kan både skriva till dina kontakter och ringa dem, både som ett vanligt samtal och via Facetime .

För mer information om installation av iMessage, se här.

Starkare tillsammans än var för sig

Både din iPhone och din MacBook har en mängd funktioner som är unika för dem som separata enheter. Men det är faktiskt möjligt att arbeta på dem båda samtidigt, både när det gäller Bluetooth och internetdelning. Att de två enheterna kan kommunicera med varandra gör det enklare att avlasta den ena enheten. Så även om de fungerar bra var för sig, är de ännu bättre tillsammans.

Appar är inte bara till för din iPhone

När man hör appar, tänker de flesta på iPhone. Det är på den du laddar ner och använder dig av program. Så här är det också, men det finns också fler möjligheter. Du kan också ladda ner program till din MacBook, en hel del samma program som till telefonen. Detta ger dig möjlighet att använda din MacBook på samma sätt som du använder din iPhone. Visserligen är det svårt att ha din MacBook i fickan, men du kan avlasta din iPhone och därmed kombinera iPhone-funktionerna med din MacBooks funktioner.