De perfekta tillbehören till din MacBook

En MacBook i sig själv kan utföra många saker, men visste du att det finns många tillbehör som kan göra din MacBook ännu grymmare? MacBook är känt för sin moderna och unika design och Apples egna tillbehör kompletterar datorn riktigt bra både design- och funktionsmässigt. Vi har därför samlat en rad tillbehör till din MacBook som du bör testa, för att ge dig en ännu bättre upplevele av din dator.

 

Skydda din MacBook

Du har säkert lagt ner en hel del pengar på din MacBook och vill därför inte att den ska förstöras. Det finns flera saker som du kan göra för att skydda din dator mot skada. Precis som för din telefon, finns det också ett skydd för din dator som täcker hela din dator utvändigt. Det finns många olika färger och material att välja på, så ge din MacBook en personlig prägel.
För att skydda din MacBook ytterligare, är det viktigt att du köper ett fodral ifall du dagligen transporterar din dator. På så sätt skyddar du din dator mot repor och märken.
Om du har ett arbete där du i stort sett bara har med din dator, är en datorväska också ett bra skydd samt en god förvaring för laddare, mus etc.

 

Grundläggande tillbehör

Det finns grundläggande saker till din MacBook som du bör skaffa. Om du arbetar mycket med siffror, är det en god idé att köpa ett numeriskt tangentbord, då 13” och 15” bara har siffror upptill och det kan vara svårt att arbeta med. Knappsatsen kopplas till din dator via Bluetooth och är en bra förlängning av ditt tangentbord.
Att använda pekplattan som mus kan ibland vara en utmaning, så därför kan det vara bra att att investa i en mus. Apple har utvecklat Magic Mouse 2, som är enkel att använda och vars utformning passar din MacBook. Utöver de vanliga funktionerna i en mus, kan du med denna också swipa mellan webbsidor och bläddra igenom dokument. Musen ger också mindre motstånd än andra, eftersom batteriet och underdelen är gjorda i ett sammanhängande stycke.
MacBook passar alla och därför har Apple också utvecklat ett silikontangentbord som du kan komplettera ditt vanliga tangentbord med. Med detta kan man få alla knapparna förstorade och passar alltså de som har svårt att se vad som står på tangentbordet. Det är enkelt att rengöra och skyddar dessutom din dator om du skulle spilla vatten på den.

 

Kreativa tillbehör

Apple har utvecklat en rad tillbehör vars syfte är att driva fram dina kreativa sidor i samarbete med din MacBook. Om du vill utveckla dina konstnärliga talanger, kan en Art Pen och en Touch Tablet vara något för dig. Då kan du skissa, designa, måla eller redigera dina verk med hjälp av en tryckkänslig penna på en digital duk. Pennan finns i flera olika storlekar och kan anpassas för både vänster- och högerhänta personer.
Om du är mer av en musikalisk typ och behöver tillbehör som kan få till din nästa hit, finns det hjälp att få. iRig Pads är en MIDI-padkontroller som du kan ta med dig överallt. Med den kan du enkelt spela och hantera virtuella trummor, slagverk och elektroniska instrument och din MacBook är därför en plats där du kan göra nya beats, grooves etc.
MiC är en mikrofon som har samma storlek som en iPhone och som därför är lätt att bära med sig. Den kan enkelt fånga in de ljud som du vill spela in och den fungerar bra ihop med programmet  Garageband, där du kan skapa din egen musik.

Med dessa tillbehör kommer du att få ut ännu mer av din MacBook och det finns många fler än de som nämns i denna artikel. Apple utvecklar ständigt nya tillbehör, så håll ögonen öppna för att få ut ännu mer av din MacBook i framtiden.