Skydda din Mac

Med det hastigt stigande antalet av Mac användare så stiger dessvärre även antalet hot mot dem. De flesta Mac användare tänker inte på säkerheten bakom deras annars älskade dator. Lyckligtvis nog har fler och fler börjat förstå behovet av att säkra och optimera deras Mac datorers prestanda. Hitintill har det gått rätt så bra ändå då hoten har varit relativt få, men tiderna har förändrats och därför bör du agera innan det är försent. MacKeeper är ett program som skyddar din Mac effektivt mot i princip de flesta hoten. Detta gäller både de som finns online samt offline. Med andra ord blir du med MacKeeper installerat automatiskt skyddad mot bedrägeri på internet, virus, malware, spyware och till och med mot fysisk stöld av din Mac. MacKeeper har en lång rad avancerade säkerhetsfunktioner som skyddar din Mac dator mot ovanstående hot. Med MacKeeper är det dessutom möjligt att spåra din Mac direkt från en mobilapplikation och få en bild av stölden genom en app som kallas Track My Mac. Jämför man MacKeeper med liknande program som fx Norton och AVG så är en fördel av MacKeeper att det är utvecklat av Mac användare för Mac användare. Allt som allt är MacKeeper ett omfattande säkerhetspaket som har ett effektivt malware-igenkännande.

Programmet kan fås på flera språk, härunder engelska och svenska.

Skydda in Mac meddetsamma. Ladda ner MacKeeper här.

MacKeeper Antivirus

MacKeeper Antivirus

Skydd när du surfar

När du surfar på din Mac är du utsatt för en rad potentiella hot. MacKeeper skyddar dig när du surfar – oavsett vilken browser du än använder dig av på din Mac. Teknologin bakom detta kallas ”Real-Time Safe Browsing” och det täcker att programmet värderar möjliga hot konstant i bakgrunden, alltmedan du tryggt och ostört kan surfa på din Mac. Tryggheten ligger i att veta att de sidor som innehåller malware automatiskt blir blockerade. Det är dessutom möjligt för dig att välja vilka sidor som ska blockeras. Du kan med MacKeeper själv skapa listor över potentiellt farliga hemsidor som automatiskt kommer att bli blockerade. Likaså kan du göra listor över hemsidor som du inte önskar ska bli blockerade.

Antivirus till Mac

MacKeeper skyddar givetvis också mot traditionella virus. Teknologin bakom MacKeepers antivirus är faktiskt bland de mest utvecklade till Mac i hela världen. Även när du arbetar med Windows emulatorer såsom Parallels eller VMWare skyddas du av MacKeepers Antivirus om du kommer ihåg att slå på real-time protection. Där uppdateras MacKeeper regelbundet.

Stöldskydd av din Mac

Därutöver skyddas du också mot fysisk stöld av din Mac med MacKeepers säkerhetspaket. Programmet kan helt enkelt spåra din Mac trådlöst via GPS, och så tas bilder av personen som använder sig av din Mac via datorns webkamera. Om en stöld skulle äga rum blir din Macs aktuella plats och nätverksuppgifter tillgängliga. Om någon försöker att logga in på din Mac får du en detaljerad rapport. Ett snapshot av tjuven kan dyka upp som en del av rapporten.

Inte nog med att du kan spåra din saknade Mac – det är också möjligt att låsa eller låsa upp den. Dessa saker kan göras med appen Track My Mac eller ditt Kromtech konto.

Vänta inte. Ladda ner MacKeeper här och gör din Mac säker meddetsamma.

Såhär fungerar det när du mister din Mac

Steg 1: Du loggar in på ditt Kromtech konto eller appen Track My Mac

Steg 2: Du anmäler att du har mist din Mac, eller att den plötsligt har blivit stulen

Steg 3: Din Macs befintlighet spåras och du får rapporter skickade till dig.

MacKeeper utarbetar en detaljerad rapport om din Macs befintlighet och tar en bild av tjuven så fort din Mac går in på nätet efter att du har anmält den borttappad/stulen. Du rings omedelbart och du får skickat ett mejl med rapporterna så att du kan hitta din Mac så snabbt som möjligt. Det är också möjligt att få de uppgifter som uppdateras var femte minut i ditt Kromtech konto eller i appen Track My Mac. Dessa kan du ge till polisen som kommer att hjälpa dig med att få tillbaka din Mac dator.

Hitta din Mac om den försvinner

Hitta din Mac om den försvinner

Såhär sätter du på internetsäkerhetsfunktionerna

I menyn hittar du kategorin ”Säkerhet”. Därunder finns ”Internetsäkerhet”. Här kan du ställa in de olika internetsäkerhetsfunktionerna allt efter dina behov. Det rekommenderas dock att alla funktionerna är påslagna för att ge det optimala skyddet för din Mac. Därutöver kan du i den lilla gråa menyraden ställa in de olika säkerhetsfunktionerna. En av dessa kan exempelvis vara Antivirus-tidsplanen. Du ställer in dem genom att klicka på ”lägg till” i programmets botten för att därefter välja de mappar eller den hårddisken som du önskar att det blir kört regelbundna scanningar på.

Rensa din Mac

En stor mängd av onödiga och skadliga filer kan med tiden samlas på din hårddisk, men med MacKeeper kan du blixtsnabbt få lagringsplatsen optimerad och din Mac rensad. Läs mer om detta här.

Vänta inte. Ladda ner MacKeeper här och gör din Mac säker meddetsamma.