Rensa din Mac

Med MacKeeper kan du rensa din Mac på onödiga skräpfiler. Med tre smarta, inbyggda verktyg hittar applikationen filer som bara tar plats på din Mac och med fördel skulle kunna raderas. Med dessa tre verktyg blir det plötsligt mycket lättare för dig att få en Mac som inte är fylld med en massa filer som du inte behöver. Dessa finns det ingen anledning att ha liggandes, och här kommer MacKeeper in i bilden, då det är en enkel metod för att avinstallera oviktiga filer från datorn.

De tre verktygen består av Safe Cleanup, Dublicates Finder och Smart Uninstaller. Vi beskriver nedan vilka olika funktioner du kan använda och varför du inte ska tveka på att använda dem.

Rensa din Mac med det samma. Download MacKeeper gratis här.

Rengör hårddisken med MacKeeper

Rengör hårddisken med MacKeeper

Säker upprensning

Säker rensning säkerställer att de mest uppenbara skräpfilerna snabbt tas bort. Det är ett riktigt bra verktyg att börja med, så att du får lite extra utrymme på din dator och där du inte behöver tänka så mycket på om vilka filer som ska tas bort, och vilka som inte borde tas bort. Det kan också vara en bra funktion att använda om du känner att din Mac behöver “ytrengöring”. Här är det mest onödiga, utan att behöva gå djupt i datorn.

Safe Cleanup och mer i MacKeeper

Safe Cleanup och mer i MacKeeper

Duplicates Finder

Duplicates Finder hittar filer som du har två, helt likadana upplagor av. Det är inte meningsfullt eller användbart att ha två av samma filer på sin dator, och i så fall kanske du vill ta bort en. Med verktyget kan du granska vilka filer du har två av, vilket annars kan vara svårt att upptäcka med blotta ögat. Detta kan också vara mycket användbart för många, eftersom de kanske har två identiska bilder på sin Mac, som de kanske inte har märkt. Nu får du en mycket bättre chans att granska de mängder av filer du har på din dator.

Smart Uninstaller

Med en smart avinstallerare kan du helt ta bort installerade program och lämnar inget återstående på din Mac. Det finns ingen anledning att papperskorgen fylls med många filer, som du aldrig kommer att röra igen. Det är ju ett sådant slöseri med utrymme att behålla “rester” från raderade filer. Det ger dig inte mer utrymme, och det gör inte din Mac snabbare. Du kan därför göra dig själv en tjänst genom att kontrollera detta, eftersom det kan vara det mest irriterande utrymme som går till spill, och som du faktum är kan använda på din Mac.

Att rengöra din Mac är oftast inte en grej som du bara gör en gång. Det kan därför vara skönt att ha kvar programmet, då du behöver använda det igen. På så sätt behöver du inte ens försöka rengöra din Mac helt på egen hand, vilket kan vara ett överväldigande projekt. I detta fall kommer du verkligen uppskatta de fem olika verktygen som nämns ovan. De kan hjälpa dig en hel del på vägen till en rensad Mac, som återigen kan prestera som bäst. Nästa gång din Mac behöver rensas, vet du var du ska söka efter hjälp för att åtgärda problemet.

Rengör din Mac direkt. Ladda ner MacKeeper gratis här.

Är utrymmet upptaget?

Applikationer för Mac tar ofta mycket mer plats än liknande program till PC, och många använder också Mac mer än de någonsin använt sin PC-dator. Med andra ord fylls många hårddiskar på Mac-datorer snabbare än många är vana vid. Och eftersom många Mac-datorer inte kan uppgradera hårddiskar, finns det bara ett alternativ att välja på. Rensning!

Lyckligtvis hanterar MacKeeper enkelt rengöringen för dig och ger dig verktyg för att enkelt rengöra datorn när du vill optimera platsen på din Mac helt till högsta grad. En snabb session med MacKeeper ger vanligtvis minst 1 GB extra utrymme omedelbart, men det är inte ovanligt att komma åt över 20 GB extra utrymme med detta program. Det finns trots allt många filer på datorn som laddar och tar mycket plats, vilket snabbt kan leda till att mycket ledigt utrymme frigörs när det tas bort från din Mac. Det är alltså värt att spendera din tid på att få dessa överflödiga filer borttagna. Plötsligt får du plats för många nya saker, som du i grund och botten behöver, istället för att ha många filer som du aldrig kommer att öppna igen. Det är plötsligt lite roligare att använda din dator när du inte alltid blir påmind om att du måste frigöra mer utrymme för att slutföra en åtgärd. Du blir i slutändan väldigt trött på det.

Ladda ner MacKeeper gratis här.