Tre goda tips hur du gör din MacBook sommarklar

Nu hvor du har fået sommerferie, og ikke længere er afhængig af din MacBook på samme måde, som du er i hverdagen. Da du nu er i gang med en lang og tiltrængt pause fra skolebøgerne på studiet, kan din MacBook nu også holde et velfortjent hvil. Du bruger din MacBook meget mere end du går og tror, især når den bruges til arbejde og studiet. Men vi bruger den også langt mere end det. vi bruger den for eksempel til at se film på, spille spil på eller gøre brug af de sociale medier via den. Derfor er det vigtigt, at den holder mange år endnu og stadig står til rådighed, når du har allermest brug for den. Derfor er det en god idé, at få styr på din Mac nu hvor du har tiden til det. Derfor kommer der her tre gode råd til hvordan du får mest muligt ud af din MacBook, og får den gjort sommerklar.

Nu när du har sommarlov är du inte längre beroende av din MacBook på samma sätt som i vardagen. Eftersom du befinner dig i en lång och välbehövlig paus från skolböcker och studier, kan även din MacBook behöva en välförtjänt vila. Du använder din MacBook mycket mer än du tror, särskilt när den används för arbete och studier. Men vi använder den också för mycket annat, till exempel för att titta på film, spela spel eller för sociala medier. Därför är det viktigt att den håller många år och att den fortfarande finns där när du behöver den som mest. Så passa på att lära dig mer om din Mac nu när du har tid för det. Här kommer tre tips till hur du får ut det mesta av din MacBook och hur du gör den klar för sommaren.

Få styr på din MacBook

  • Se till att rensa din dator. Sortera dina dokument, bilder och andra filer och spara sedan de viktigaste. Ett alternativ är också att föra över dem på en extern hårddisk, om det handlar om dokument, bilder, musik eller annat som du använder i vardagen.  På så sätt kan du frigöra utrymme på din Mac och göra den snabbare. Med hjälp av programmet MacKeeper kan du rensa din Mac från onödiga skräpfiler.
  • Installera och uppdatera samtliga program som du normalt använder dig av och passa också på att installera antivirusprogram när du ändå är igång. Sedan är klar med de senaste förbättringarna som förstärker skyddet av din Mac. Dessutom blir din dator snabbare och bättre. Du kan också känna dig mer säker på att surfa på nätet. Du slipper också oönskad skräppost och förlänger därmed din Macs livslängd.
  • Även om det är viktigt att städa upp i din dator, är det nästan lika viktigt att rengöra den på utsidan. Se till att få bort alla fettmärken på skärmen, rengör mellan tangenterna, ta bort allt damm och smuts. Din dator är en bakteriebomb utan dess like så det är viktigt att rengöra den, både bildligt och bokstavligt. Så passa på att sommarstäda den både utvändigt och invändigt.

Redo för sommarsemester

Dessa tre tips tar ingen tid att omsätta i praktiken och när du är klar kan du ge både dig själv och din MacBook en paus från allt det vanliga tråkiga arbetet. Istället kan du använda datorn för att titta på Netflix under sommarens regniga dagar. MacBook är nu både snabbare, bättre och det finns utrymme för mer saker. På så sätt är din Mac redo för en sommar full av filmer och online-spel, men även redo för vardagen igen när sommarlovet är slut. Då är det inte bara streaming av film som den ska användas till. Så rensa din MacBook idag och gör den klar för sommaren som väntar precis runt hörnet.