Hur man använder nätet för att hitta din nya studie hemma

Det är 2 månader kvar till studiestart vid landets universiteter. Förutom att lära sig något nytt, så innebär en studiestart också att många behöver ett nytt studiehem. Att hitta ett nytt hem kan dock vara svårt när så många söker bostad samtidigt. För att du inte ska gå utan bostad när du börjar i september har vi samlat de 5 bästa tipsen och taktikerna för att använda nätet till att hitta ett nytt studenthem.

 

Tjuvstart och börja före dina medstuderende

Det första rådet på vår lista är att börja i god tid. De flesta börjar börja leta efter bostäder i augusti, vilket är för kort tid innan om du vill ha en plats att bo i början.

Skriv till högskolorna

Det andra rådet på vår lista är att skrivas till alla högskolor i staden. Det kostar inte någonting att skriva till högskolorna, så det är bättre att skriva i god tid. Det kräver bara att du ska komma åt deras hemsida och gå med i väntelistan.

Problemet med högskolorna är att de har blivit mycket eftertraktade, vilket innebär att det finns en mycket lång väntan på många högskolor. För att hoppa före i kön är en det en bra idé att göra något utöver det vanliga.

Det är inte särskilt svårt att göra något bättre än de flesta andra.
Det finns två sätt du kan göra det på :

  1. Antingen kan du skicka en motiverad ansökan, som handlar om varför just du vill passar in på skolan.
  1.  Du kan bli vän eller bekant med dem som fattar ett beslut. Om du blir vän med dem kan du hoppa över hela kön.

 

 Hyr ett rum istället för en hel lägenhet.

Det tredje rådet på vår lista är att hyra ett rum istället för en hel lägenhet. Detta råd riktar sig särskilt till studenter i Köpenhamn, där bostadspriserna är betydligt högre än på andra håll i landet.
Oavsett vad du väljer börjar jakten på nätet.

 

Ett Föräldrarköp är inte bara en fördel för dig.

Det fjärde rådet på vår lista är att få dina föräldrar att köpa en lägenhet som du kan hyra. Fördelen för dina föräldrar är att de kan betala mindre skatt samtidigt som de hjälper dem. En annan fördel är att de kan renovera fastigheten, vilket gör det möjligt för dem att sälja det till ett högre belopp. Det kan vara allt från att måla lägenheten till att skapa en ny lofttrappa om det är ett 2-vånings hus. Idag kan du hitta ett större urval av hem på nätet, där du kan hitta bästa möjlighet till ett boende.