Hitta din pendel

Om du befinner dig i en situation där du precis har köpt eller ska köpa en Mac eller en annan dator, är det viktigt att överväga vilket belysning du har i hemmet. Det kan vara ohälsosamt att sitta i ett rum som endast lyses upp av skärmen på datorn. På din Mac är det dock möjligt att installera ett program som heter F.lux, vilket jag vill rekommendera dig till att göra. Det ljus som kommer ut som standard från din skärm är mycket blått. Det tycker ögat som utgångspunkt inte om och verkligen inte precis innan du ska sova. Programmet kan hjälpa dig med denna utmaning på din Mac. F.lux gör skärmen på din Mac gradvis mer och mer gul i takt med att det blir mörkare utanför. Det kräver lite anpassning, för det gula ljuset känns mycket onaturligt i starten. Men dina ögon kommer slappna av mer genom det gula ljuset, jämfört med det blå ljuset. Jag vill dock rekommendera dig att investera i ordentlig belysning i hemmet, så du inte endast är beroende av ljuset från din dator. I artikeln här under kommer jag komma in på några av de möjligheter för att få en behaglig och naturlig belysning i hemmet, som exempelvis en pendel.

Jag skriver för AndLight som är Nordens största och ledande återförsäljare av designlampor online. Vi erbjuder lampor från över 50 exklusiva brands, där du kan finna ett spännande och varierande sortiment inom världens designlampor. Hos AndLight är vi bl.a. experter på att kombinera pendlar. Om man söker en pendel eller flera pendlar tillsammans, har AndLight koll på designlampor och kombinationen av dessa. Hos AndLight erbjuder vi våra kunder ett brett urval. Vi erbjuder över 6.000 designlampor där vi både har bordslampor, golvlampor, vägglampor och inte minst pendlar, vilket är en stor del av vårt sortiment. Du har möjlighet att se hela vårt sortiment av alla de pendlar som vi erbjuder här. Vi placerar stor vikt vid att rådgiva våra kunder och att hjälpa dem att finna den rätta pendeln. Du är därför välkommen att ringa oss eller skicka ett mail. Vi finns tillgängliga för att hjälpa dig finna precis den pendeln som passar dig och dina behov.

Val av pendlar
När du ska köpa din nästa pendel är det flera saker du ska tänka över. Här står vi hos AndLight klara till att hjälpa dig att finna en passande pendel till dig, ditt hem och din omgivning. Först och främst ska du ta reda på vilket sammanhang pendeln ska placeras i. Ska den belysa ditt matbord, pryda din hall eller agera som en behaglig belysning i vardagsrummet? Pendlar kan användas på flera olika platser i hemmet. Hos AndLight har vi många olika pendlar, där var och en passar in i flera omgivningar och som ger olika former av belysning.

Designlampor från AndLight och dess uttryck
Designlampor kan ha oändligt många uttryck och kan användas på flera olika sätt. Hos AndLight är vårt urval av pendlar enormt. Här kan du både finna en pendel som är liten och anonym, som du kan placera tillsammans med andra lampor och skapa en helhet av något större. Eller så kan du välja en mer extravagant pendel, som en ljuskrona som framstår som ett stort konstverk i taket. Till köket kan du välja en mer rustik pendel, till sovrummet en designlampa som ger ett dämpat ljus och skapar ro, och en färgglad pendel till barnrummet. Sätt två pendlar tillsammans över matbordet och skapa ett par som ska belysa era familjemiddagar.

En pendel kan ha flera olika uttryck, allt efter de material den är framställd i. Många designlampor blir designade och framställda som ett stycke unikt hantverk, där man tydligt ska kunna se exklusiviteten i verket. Ofta spelar valet av material en stor del av lampans uttryck. Med en kombination av färg- och materialval kan man både ge pendeln ett feminint eller maskulint uttryck. Det är också möjligt att tillföra färg och liv i rummet med en pendel. Här kan man välja några färgstarka pendlar, som verkligen skiner igenom och skapar stämning i hemmet och rummet den är placerad i. Hos AndLight har vi ett stort urval av både grövre och mer feminina pendlar. Pendlar med en färgstark utstrålning eller en pendel med en mer exklusiv och extravagant look. Hos AndLight har vi precis den pendel du letar efter. Se vårt stora urval av pendlar och designlampor på AndLight.se

Inspiration
Om du söker variation till ditt hem är designlampor alltid en möjlighet att tillföra ett nytt uttryck till hemmet, då de i sig själva kan framstå som rena mästerverk och konst. Om du söker efter andra lamptyper än en pendel, har vi hos AndLight med säkerhet ett stort urval av det du söker. Se vårt breda sortiment av designlampor på AndLight.

Om du läste hela detta inlägg, kommer du säkert uppskatta att läsa bloggen på AndLight’s hemsida. Här presenterar vi nya designlampor, trender och ger en massa tips i vårt helt egna designuniversum. Både omkring lampor, men också omkring spännande designs, möbler och mycket mer.

Även om din Mac ger dig några av de bästa möjligheterna för att ställa in din skärms ljusstyrka är det fortfarande en fördel att ha en naturlig belysning i ditt hem, som exempelvis en pendel som du kan läsa om här i denna artikel. Det finns självklart även en möjlighet att kombinera tredjeparts-program som F.lux till din Mac, med naturlig belysning från en pendel eller en bordslampa. Möjligheterna är som tur är många.