Gör din MacBook sommerredo med hjälp av tre viktiga säkerhetstips

Det är sommersemester och du ska till söderut till solen om ett par dagar. Även om du är på semester, kan du naturligtvis inte vara utan din MacBook. Den måste du ha med dig överallt, även på sommarsemestern. Du kan inte vara utan din käraste ägodel under de fjorton dagar som du ska vara borta. Du är också säker på att du kommer att använda den även om du är på semester. Du kan se en film på Netflix på kvällarna, söka på Tripadviser vilken restaurang du ska gå till eller bara kolla nyheter och sociala medier.

Folk som säger att man kan göra samma sak på sin iPhone, är inte särskilt kräsna när det gäller kvalitet.  Din Mac har en större skärm och är därför mycket bättre att arbeta på. Därför har du säkert redan packat ner din MacBook inför resan. Men även om du själv är redo att ta semester, är det inte säkert att din MacBook är redo för sommaren.

Kom ihåg skydd
Det första som du måste tänka på är det yttre skyddet av din Mac. När du reser, särskilt om du flyger, utsätts resväskan ofta för ovarsam hantering. Även om du har placerat datorn mellan dina shorts och t-shirts, är den inte särskilt bra skyddad. Därför är det viktigt att du först lägger den i ett datorfodral och sedan mellan dina kläder. På så sätt har du gjort vad du kan för att skydda din dator på bästa sätt under resan.

Automatisk inloggning är ingen bra idé
Innan du och din Mac reser iväg, är det en god idé att slå av alla dina automatiska inloggningar, både när det gäller själva lösenordet till datorn och dina personliga lösenord till till exempel iCloud, din nätbank osv. Om din Mac skulle bli stulen eller att andra får åtkomst till den, finns det en risk att de får tillgång till dina personliga filer. Så se till att ha lösenord på allt och att ingen kan logga in automatiskt.

Om olyckan skulle vara framme
Om det värsta skulle inträffa, att du antingen förlorar din resväska och din dyrbara MacBook är borta för alltid, eller att den inte tål värmen och helt enkelt förstörs, skulle det vara synd om alla dina filer går förlorade. Därför är det viktigt att göra en säkerhetskopia då och då, särskilt innan du går på semester. Du kan använda både Apples app, Time Machine eller iCloud för att säkerhetskopiera dina filer. På så sätt har du skyddat din dators innehåll, om du skulle ha oturen att förlora din dator eller att den skadas.