En Mac-dator kan göra dig till Youtube-stjärna

Har du alltid suttit och beundrat Youtube-stjärnor och önskat att det vore du? Eller vill du optimera din redan etablerade blogg och få fler följare? Då kan du börja med att skaffa en Mac-dator på vilken du kan redigera bilder och videor. Du bör naturligtvis också ha en bra kamera, så att du göra dina kommande Youtube-videor. Här kan vi rekommendera en spegelreflexkamera från Nikon eller Canon. Priset på en sådan ligger mellan 2 800 och 24 000 kr, så det kan vara en god idé att göra en besparing specifikt till kameran och en annan till Mac-datorn.

Hur redigerar man videor på Mac?

Nu är den stora frågan hur man redigerar videor på Mac, så att du kan bli Youtube-stjärna. Du kan använda antingen en enkel version av QuickTime eller den mer avancerade versionen av iMovie. Quicktime kan användas till enkel videoredigering, där man sammanfogar två videor eller beskära en video. iMovie används däremot till videor som ska klippas ihop och till vilka man vill lägga till ljud/musik och andra effekter. Du kan naturligtvis hitta en mer detaljerad guide på Youtube för hur man redigerar videor i iMovie.

En bra idé kan leda till en hel karriär på Youtube

All kan bli Youtube-stjärnor och tjäna pengar på det, så länge man har rätt utrustning och en bra idé. Det måste dock sägas att man inte tjänar stora pengar direkt bara sådär, utan de kommer genom framgång och följare, vilket handlar om att kunna marknadsföra olika företag. Det handlar också om att visa att man har stor passion för det som man presenterar i videorna. Om man gör en video eller ett blogginlägg bara för pengarnas skull, kommer detta snabbt att avslöjas. Om du vill ha ett exempel på en begåvad Youtuber, kan du kika in på Carla Mickelborgs videor.

Skapa en unik Youtube-kanal

Man använder ofta Youtube-kanal som ett slags TV-program i miniformat, där man själv är värd och berättar något om spel och film. Vissa använder Youtube endast för sminkguider, medan andra använder det för att visa vad de har köpt och pratar om produkten. Vissa recenserar datorspel och andra gör utmaningar eller galna videoklipp där man gör narr av något eller någon. Det finns många ämnen som passar för en Youtube-kanal, men det handlar om att att hitta det som man brinner för och vill berätta för andra om. Det är också bra att bestämma vilken målgrupp som man vill rikta sig till.