Nybörjarguide till Bitcoin investering

Under de senaste åren har Bitcoin blivit oerhört populärt bland investerare. Samtidigt har den digitala valutan, tillsammans med andra kryptovalutor, varit väldigt kontroversiella. Förespråkare hävdar att det är framtidens valuta och investering, varav motståndare menar att det är ett alldeles för riskabelt investeringsalternativ.

Nedan kommer vi se på både de risker och fördelar som finns med kryptovalutan samt gå igenom hur man kommer igång med investering i bitcoin.

 

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital valuta som används för att genomföra transaktioner online. Dessa transaktioner verifieras med hjälp av blockkedjetekniken, vilket innebär att det inte finns några finansiella institut som mellanhänder.

Förutom att handla med Bitcoin kan man såklart också investera i denna kryptovaluta. Värdet på Bitcoin har ökat med mer än 763% på bara ett år, vilket lätt överträffar traditionella vinster på aktiemarknaden. Fler människor tror att Bitcoin kommer bli en decentraliserad, global valuta.

 

Investera i Bitcoin med hjälp av en handelsplattform

Allt eftersom Bitcoins popularitet fortsätter att öka erbjuder allt fler handelsplattformar trading med Bitcoin. Det innebär således att du som investerare kan vända dig till de flesta handelsplattformar och investera i Bitcoin där. Avanza till exempel erbjuder investerare möjligheten att köpa certifikat från flera utgivare med olika kryptovalutor som underliggande. Hos eToro däremot kan man köpa den underliggande tillgången själv.

När man köper Bitcoin måste man också ha en kryptoplånbok för säker förvaring. Det finns en mängd olika leverantörer av kryptoplånböcker på marknaden varav några förses av börsen man köper Bitcoin på. Vilken kryptoplånbok du väljer beror på ditt ändamål med dina investeringar samt hur du ser på placeringar. Gör din research och välj en plånbok med vilken du kan känna att dina digitala mynt är i tryggt förvar.

När dina Bitcoins är köpta ska du helt enkelt ha koll på kursen. Du måste köpa och sälja på rätt tidpunkter för att tjäna på dina investeringar.

 

Vilka risker finns det?

Som med alla andra investeringar finns det risker även med Bitcoin. Dessa digitala valutor är oerhört volatila, vilket kan innebära kraftiga kryptofall så väl som markanta ökningar i priset. Det gör Bitcoin till en bättre investeringstillgång för den kortsiktiga investeraren snarare än den långsiktiga. Det är omöjligt att förutsäga kryptovalutans framtid och Bitcoins prissvängningar. Därför måste man verkligen ha is i magen. Man måste vara mer beredd på stora förluster än fina vinster.

Men det finns givetvis också fördelar med Bitcoin investeringar. Man kan generera en enorm avkastning på vinsten, kanske så hög som 200% eller mer. Det är naturligtvis utmanande, men det är möjligt.