5 kreativa sätt att inreda ett stilfullt hemmakontor

Annons:

Allt fler människor har börjat förstå charmen med att jobba hemifrån. Man kan brygga kaffe lite när man vill, anpassa temperaturen efter ens tycke och slippa spendera tid på att pendla. Men för att få arbetet gjort krävs det otrolig disciplin. Vi vet hur svårt det kan vara att känna sig inspirerad eller arbeta produktivt hemifrån. Särskilt om kontoret är tråkigt! Därför har vi sammanställt en lista med 5 olika, kreativa sätt att inreda ett stilfullt hemmakontor.

 

1.      Inomhusplantor

Inomhusplantor är en av vår favoritrekvisita när det kommer till snygg inredning. Du kan själv bestämma vilka plantor du gillar och placera dem i snygga krukor. Förutom att ge en fin touch till hemmet erbjuder plantor även en mängd hälsofördelar. Bland annat renar det luften och kan bidra med att minska stress och högt blodtryck.

 

2.      Tavlor

Vad är väl ett rum utan tavlor? Se till att det hänger ordentligt med tavlor på väggarna i ditt arbetskontor. På så sätt kan du känna dig hemma, samtidigt som det ger en nivå av professionalitet på kontoret. Du kan själv välja mellan posters, målningar och tavlor – men se till att det fortfarande håller en kontorsstandard.

 

3.      Designmöbler

För dig som har ekonomin till det föreslår vi att du investerar i några designmöbler som en designerstol, en märkessoffa eller något liknande. Det ger verkligen ett intryck av professionalitet och lägger till ytterligare ett stilfullt drag i kontoret. Designmöbler behöver inte vara sprillans nya; du kan hitta begagnade versioner till minst halva priset.

 

4.      Ljus och lampor

Att inreda sitt hemmakontor med ljus och lampor handlar inte bara om att göra det stilfullt. Belysning är oerhört viktigt i alla arbetsytor. Det enklaste sättet att lägga till arbetsbelysning är med en bordslampa på skrivbordet. Vi föreslår även minst en golvlampa och en taklampa för de mörka dagarna.

 

5.      Personliga detaljer

Ditt hemmakontor är trots allt det ställe där DU ska arbeta. Troligtvis arbetar du själv, och då finns det ingen annan du behöver ha i åtanke. Därmed kan du anpassa hemmakontoret helt efter dig själv och dina preferenser.

För att lägga till en unik touch till ditt kontor, som gör att du trivs och känner dig inspirerad, kan du därför vara generös med personliga detaljer. Sätt upp fotoramar, doftljus, färska blommor och så vidare. Vad du än önskar för att du ska känna dig mer hemma på kontoret och därmed även bli mer produktiv.