Mackeeper gör städar upp din dator – men detta behöver du veta kring säkerhet online

Du som läser detta har med största sannolikhet redan koll på att det är en mycket god idé att ladda ner mackeeper till din dator för att sedan snabbt och smidigt kunna ta bort program eller filer som saktar ner datorn. 

Precis som att man behöver ett program och kunskapen kring att för många filer kan sakta ner ens dator för att kunna få ut så mycket som möjligt av sin mac så är det också klokt att man känner till hur man går till väga för att se till att man är säker online. I och med att vi spenderar mer och mer tid online är informationssäkerhet någonting som har blivit oerhört vikigt att ha en förståelse kring. I den här texten kommer du att kunna ta del av kort information som är bra att känna till kring säkerhet online.

Vad är informationssäkerhet? 

Precis som namnet antyder så är informationssäkerhet någonting som handlar om hur information och tillgång till information online. Det finns exempelvis företag som arbetar med informationssäkerhet och tillhandahåller tjänster för både företag och privatpersoner. Detta är någonting som har blivit allt viktigare för företag, då stora aktörer såsom hackargrupper ofta kan utvinna stora monetära vinster genom att attackera företag. En stor del av informationssäkerhet och säkerhet online för privatpersoner har mycket att göra med att skydda sig till den grad att det är bättre för personer med ont uppsåt att söka sig vidare från dina konton till någon som inte är skyddad till samma grad. 

Ett virusskydd är värt att investera i 

Ett virusskydd är någonting som är väl värt att investera i och är någonting som verkligen kan hälpa till med att skydda din mac. Ett virusskydd är det första försvaret mot program som vill extrahera information från din dator eller på andra sätt få tag i information som kan användas emot dig. Genom att skaffa ett virusskydd så kan man enkelt och utan att behöva lägga ner någon extra energi på att hålla sig säker online

Se till att du har olika lösenord på olika plattformar  

Ett enkelt sätt att skydda sig själv är genom att inte använda samma lösenord på alla sina plattformar. Tyvärr så händer det med jämna mellanrum att stora hackerattacker leder till att en stor mängd lösenord hamnar i fel händer, någonting som kan göra att hackare kan få tillgång till ditt konto trots att du har gjort allting rätt. Genom att se till att man har olika lösenord på olika konton så ser man till att man inte kan bli utsatt för intrång om ens konto skulle råka vara med i en stor läcka. 

Bedragare kan försöka få åtkomst till dina konton på andra sätt 

En annan viktig aspekt till hur man håller sig säker online är genom att använda sitt sunda förnuft. Om någonting låter för bra för att vara snat så är det också med allra största sannolikhet det, samtidigt som att banker och andra tjänstemän aldrig kommer att ringa och be om exempelvis lösenord eller att du snabbt swishar över en summa.