Microsoft Office för Mac

Det första en ny Mac-ägare kommer att tänka på är ofta: Åh nej, det finns ju inget Office! Och är det ens möjligt att få Office för Mac? Ta et lugnt. Naturligtvis finns det. Här listar vi de olika alternativen samt de vanligaste platserna på nätet där du kan köpa Office för Mac så att du kan börja använda det direkt.

Vi har här fokuserat på Office för privat bruk och mindre företag och har därför exkluderat produkter såsom Office Enterprise för Mac. Vi börjar med “hela paketet”. Detta ska du bara behöva betala för en gång och sedan äger du programmet för alltid.

Microsoft Office Home & Student för Mac

Detta är det billigaste Office-paketet för Mac och det innehåller de viktigaste programmen, vilka är: Word, Excel, PowerPoint och OneNote (observera att paketet inte innehåller Outlook).

Som namnet antyder, är detta paket bra för studenter, men även för andra som har bara en “liten erfarenhet” av företagsmässiga program som ju Office för Mac i huvudsak är. Det kan t.ex. vara pensionärer och andra som bara använder sin Mac sporadiskt eller bara för att skriva dokument, skapa kalkylblad och mindre presentationer. Du behöver inte vara student för att få använda det här paketet. Priset på paketet är just nu ca 1 200 kr.

Microsoft Office Home & Business för Mac

Detta är nästa steg i listan över hela Office-paket för Mac. Den enda egentliga skillnaden är att du här får med Outlook och därmed innehåller paketet: Outlook, Word, Excel, PowerPoint och OneNote.

Men det är också ett bra paket för de flesta i arbetsför ålder och därför kan det vara mer fördelaktigt att köpa detta paket än det billigare, Student. Business kostar i regel knappt dubbla så mycket som Student. Just nu är priset ca 2 000 kr.


Det abonnemangsbaserade Office 365 för Mac

Vi fortsätter nedan med de versioner av Office för Mac, som Microsoft rekommenderar dig att köpa. För dessa betalar du en månadskostnad istället för ett engångsbelopp som vid ovanstående alternativ. Det är dock fortfarande ett bra köp, då abonnemanget kan användas på flera enheter och olika operativsystem (Mac OS X, Windows) och inte minst för att du alltid har den senaste versionen av Office installerad.

Microsoft Office 365 Home

I detta paket ingår Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och andra förmåner och sedan gäller abonnemanget för upp till 5 enheter (Mac, PC, paddor etc.). En av fördelarna med detta abonnemang är att varje användare (upp till 5 st) får hela 1 TB gratis lagringsutrymme i molnet (OneDrive). Priset för detta paket är just nu ca 80 kr/mån.

Microsoft Office 365 Personal

I det här paketet får du: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och andra förmåner, för Mac (eller PC) samt för padda eller telefon. Du får också 1 TB lagringsutrymme på OneDrive och som i alla 365-abonnemang fri tillgång till uppdateringar. Priset är i skrivande stund ca 55 kr/mån.

Microsoft Office 365 University

Detta paket innehåller Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote och andra förmåner och sedan gäller abonnemanget för upp till 2 enheter (Mac, PC, paddor etc.). Du får också 1 TB lagringsutrymme på OneDrive och som i alla 365-abonnemang fri tillgång till uppdateringar. Priset är just nu ca 700 kr för 4 år.


Var kan man köpa Office för Mac?

Naturligtvis finns det en mängd olika platser, men vi har samlat de vanligaste och billigaste platserna på nätet där du kan köpa Office för Mac. På så sätt kan du börja använda Office-paketet direkt.

Den vanligaste men kanske inte den billigaste: Microsoftstore.com

Prisjämförelse: Prisjakt.se

Obs: Innan du köper och installerar Office för Mac, rekommenderar vi att du gör en gratis skanning med MacKeeper och säkerstäler att din Mac inte innehåller virus eller spionprogram.