VPN till Mac

Mackeeper är ett program för dig som eftersöker optimal säkerhet på din Mac dator. Det finns många egenskaper i Mackeeper som hjälper dig med att uppnå denne säkerhet, där en av dessa är VPN. Vad är då VPN egentligen för något? VPN står för ”Virtual Private Network”, och detta är faktiskt precis vad det är. VPN är en anonym förbindelse till nätet.

Starta Mackeepers VPN på din Mac med ett klick

Starta Mackeepers VPN på din Mac med ett klick

Vad är VPN?

Om du inte är fullkomligt insatt i vad en VPN är samt vad fördelarna kan vara så kan du bara läsa vidare här. VPN är i grund och botten enbart en möjlighet för dig att vara anonym på nätet. Utan VPN kan de hemsidorna som du väljer att besöka se vad du tar dig till. För många är detta obehagligt, eftersom det känns som om någon ”håller ett öga” på vad du gör på nätet. Om du är en av de många som känner på det här viset så kan VPN vara en enkel och bra lösning.

Innebörden av VPN är likt en ”tunnel” som ser till så att andra inte kan använda dina data. Utan VPN kan hemsidor fritt se och använda dina data, så om du önskar att höja säkerheten är det VPN som du bör överväga. Fördelarna är många, men som utgångspunkt är den största fördelen att du inte känner dig övervakad på nätet. Din internet-förbindelse kommer fortfarande att vara helt optimal, då detta endast är en ”genväg” som ger dig möjligheten att befinna dig på nätet anonymt. VPN är en förbindelse som fungerar med ditt nätverk på ett smidigt sätt. Därutöver är det viktigt att påpeka hur det är helt lagligt att använda sig av VPN, så du har inga skäl att oroa dig att du håller på med någonting som är felaktigt bara för att du helst vill vara anonym på nätet.

Såhär ser VPN-delen i Mackeeper ut när den startas för första gången.

Såhär ser VPN-delen i Mackeeper ut när den startas för första gången.

Känn dig säker på nätet

Fördelarna är många, men det kan verka som någonting alltför avancerat att använda sig av om man är en inte helt så rutinerad datoranvändare. Lyckligtvis nog är det ganska enkelt att lista ut, och det finns en hel ocean av guider till hur du får det bästa utav din VPN-förbindelse! Här hos Mackeeper är det viktigt att din Mac först och främst är skyddad, men också att det är enkelt för den individuella användaren att få det önskade skyddet både lätt och snabbt. Om man fortfarande skulle mötas av tvivel så finns det massvis av hjälp att hämta, så du kommer alltid att ha möjlighet att kunna få det fulla utbudet av VPN, trots att du kanske tvivlar kring hur du ska bära dig åt. Vi hjälper gärna till!

Möjlighet för nedladdning av spel och film

VPN-förbindelser används ofta när det handlar om spel och film. När du laddar ner filmer på en lite skeptisk hemsida kan det vara en fördel att använda sig av VPN. Detsamma gäller med spel som ska laddas ner. På det här sättet är du anonym på nätet, och kan fritt ladda ner och se på de filmerna samt spela de spelen som du så länge har önskat – helt utan bekymmer. En annan fördel som du kan dra nytta av genom VPN, som så många andra också använder sig av, är att du kan titta på Netflix från ett annat land. Netflix är en otroligt populär streamingtjänst, men i Sverige är det dessvärre bara möjligt att få tillgång till den svenska versionen, vilket kan ändras på om du använder dig av VPN. På det här sättet kan dina data inte kommas åt, och det är därför möjligt att använda sig av andra versioner utöver den svenska. Många har dragit nytta av VPN för det här ändamålet och har haft stor glädje av det.

VPN optimerar din säkerhet

Även om fördelarna verkar ändlösa så är det viktigt att komma ihåg att du inte behöver använda VPN för en bestämd anledning. Om du bara önskar att vara anonym och privat på nätet så är det nog för att du bör överväga VPN. Som sagt är det inte olagligt, och alla har rätt till att känna sig säkra och privata på nätet. Det lägger vi här på Mackeeper mycket krut på. Många användare undervärderar vikten av att känna sig säker på nätet. Även om man köper flera olika skyddsprogram till datorn så är det inte alltid säkerheten på nätet som man tänker på. Därför har Mackeeper gjort VPN till en del av säkerhetsprogrammet, så att du får den mest optimala säkerheten som det bara går. Du kommer snabbt att uppleva en ökad säkerhet på din Mac, och kommer fritt att kunna färdas runt på nätet utan att behöva tänka en extra gång på var du beger dig. Med VPN är det bara du själv som sätter gränserna, då dina data kommer att vara helt säkra.

Få ett slut på oförutsebara osäkerheter på nätet

En sista – och för vissa avgörande – faktor när det handlar om säkerheten med VPN är att den kan kryptera internetet. Vad man menar med detta är att vi alla har upplevt osäkra nätverksförbindelser och generellt varit skeptiska gällande Wi-Fi. Det kan vara vid en hotellvistelse där du får en dålig känsla av säkerheten via internetet. Här kan VPN vara din räddning, då det ger dig möjligheten att inte behöva ge dina data till diverse hemsidor, samt att du undgår märkliga internet-förbindelser. VPN kan förhindra framtida hackare, och det är definitivt en fördel av yttersta vikt. PC-användare blir varje dag hackade, och det är på grund av detta som nervositet har skapats bland vår befolkning. För att undgå detta så bra som det överhuvudtaget går så är VPN den rätta för jobbet. Du kan känna dig trygg, då det tar lång tid och är svårt att av-kryptera data från en VPN-förbindelse, och långt de flesta ger upp längs vägen.

Därför väljer användare VPN

För att summera är VPN fördelaktigt på mer än ett sätt, men den största av de alla fördelarna är att du känner dig säker på nätet. Bara för att det finns många fördelar med VPN behöver det inte betyda att du måste använda dig av alla. Om det bara är för att säkerställa att du har det bra på nätet och känner att du får den maximala säkerheten så är den fördelen nog i sig själv. Här hos Mackeeper är vår största prioritet din säkerhet, och vi kommer att göra allt för att du ska uppnå känslan av detta.

Mackeeper har fått många Mac-användare att känna en säkerhet som aldrig förr. Det är inte bara ett antivirusprogram, utan också ett program där du får VPN samt någonting som rensar och optimerar din Mac. Det har fått användare över hela världen att återfinna hoppet om en optimal säkerhet i ett program som samtidigt är enkelt att använda sig av.