Backup och Kryptering

Alla bör tänka på att göra backup av viktiga filer.  Idag är det mycket som lagras i datorn, som bilder, dokument, program med mera. Om din Mac skulle ge upp utan att du har en säkerhetskopia skulle det ta mycket lång tid att återställa det som går att återställa, mycket skulle också gå förlorat. MacKeeper tar automatiskt backup av viktiga filer, så att de alltid är i säkert förvar. Utöver detta ser även MacKeeper till att skydda dina privata filer så att ingen obehörig ska komma åt dem. Detta sker genom att de krypteras. Du väljer ut vilka filer som ska säkras, anger ett lösenord och MacKeeper fixar resten. Nu kan ingen obehörig läsa filerna utan ditt lösenord. Ett annat riktigt bra verktyg är den så kallade File Shreddern, som raderar filer åt dig på ett sådant sätt att de inte går att återskapa. Vid normal radering i din Mac är det tyvärr ganska lätt att återskapa filer för obehöriga om de får tag på din Mac.

Gör en backup av dina filer nu på en gång. Download MacKeeper nu.

Kryptering av data i din Mac

Den här funktionen skyddar dina privata data mot obehöriga. Filerna krypteras och döljs så att de inte går att hitta på disken. Så fort du skriver in ditt lösenord kommer filerna fram, bara för dig. Funktionen är så smidig att man knappt tänker på att filerna är säkrade.

Återskapa filer i din Mac

Om olyckan skulle vara framme kan det finnas hopp med hjälp av MacKeeper. Den inbyggda funktionen för att återskapa filer kan rädda både raderade och skadade filer till en viss utsträckning. Den här funktionen söker igenom hela din hårddisk efter både raderade och skadade filer.

Backup av din Mac

MacKeeper kan göra backup av dina filer. Du måste bara ange vad som det ska tas backup på och hur ofta det ska ske. Du kan spara din backup på ett usb-minne, en extern hårddisk, en FTP server eller på ZeoDisk.

Definitiv radering av filer i din Mac

När du raderar filer i din Mac raderas de egentligen inte. De blir bara dolda och flaggade som ledig yta på disken. Det går därför enkelt att återskapa dem. Om du vill radera en fil definitivt ska du använda den inbyggda funktionen File Shredder, som raderar filer på ett sådant sätt att de aldrig går att få tillbaka.

Download gratis MacKeeper här.